28 november 2021

Zo bereid je de beste Griekse avond thuis voor

2 min read

Eindelijk konden we deze zomer weer lekker op vakantie, heerlijk genieten van zon, zee en strand en hoe beter dan dat te doen in Griekenland. Je vindt daar de perfecte combinatie van alle drie, het was dan ook geen verrassing dat Griekenland tot favoriete vakantieland van de Nederlandse vakantiegangers. Of je nou op vakantie naar Griekenland bent geweest, nog moet gaan of juist helemaal niet gaat en daarom juist een Griekse avond wil organiseren. Zo waan je jezelf even een avond op een heerlijk terras op een van de Griekse eilanden of simpelweg in Athene. 

Hapjes en drankjes

Wanneer je een leuke avond gaat inplannen, moet je rekening houden met de hoeveelheid mensen en ieder zijn dieet wensen. Dit hoeft echter niet met een Griekse avond, het maakt namelijk niet uit wat het precieze aantal is. Zet heerlijke Griekse meze op tafel, zodat iedereen kan genieten ervan. Griekse meze oftewel tapas hoe wij Nederlanders het kennen. Griekse olijven, feta en tzatziki mogen uiteraard niet ontbreken. Je kan er voor kiezen om als hoofdgerecht nog meer Griekse meze neer te zetten of toch de keuken in te duiken voor een compleet hoofdgerecht. In Griekenland wordt er vooral veel gekruid vlees gegeten en altijd in combinatie met brood, feta, olijven en tzatziki, maar ook een lekkere Griekse wijn wordt gewaardeerd om je avond compleet te maken. 

Dessert

Een echt typisch Grieks dessert is baklava, dit is echter wat moeilijker om zelf te maken. Wil je voor een wat makkelijkere weg kiezen ga dan voor de Griekse yoghurt. Er is geen enkel Grieks restaurant waar je het klassieke dessert van de Griekse yoghurt niet op kan vinden. Typerend voor de Griekse yoghurt is een volle en romige smaak met een topping van honing en walnoten. Zet wat Griekse muziek op en maak je Griekse avond helemaal af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *