20 januari 2022

Wil je koffie in Eindhoven serveren? Dit moet je weten

2 min read
koffie op het werk

In het zuiden weten ze wat goede koffie is. Daarom hebben horecaondernemers daar het soms zwaar. Je gasten zijn kritisch als je koffie serveert in Eindhoven of en andere grote stad in het zuiden van het land. Wil jij koffie in Eindhoven serveren aan je gasten maar weet je niet waar te beginnen? Met deze tips kies je de beste soort voor jou.

koffie bonen

Als ondernemer de bonen kiezen

Wanneer je koffie gaat serveren dan kun je niet zomaar een volledig automatische koffiemachine neerzetten. Je moet een beetje moeite doen. Anders is het ook niet eerlijk dat je er geld voor vraagt. Automaatkoffie is namelijk niet iets waarvoor mensen naar een café of restaurant komen. Ze willen iets meer dan wat ze gewend zijn.

Daarom moet je altijd je eigen bonen uitkiezen in combinatie met de beste machine. Welke bonen lekker zijn, daar zijn de meningen over verdeeld. Het is geen gegeven dat koffieliefhebbers graag hele sterke bonen proeven. Daarom is het altijd aan te raden om meerdere soorten in huis te hebben. Bijvoorbeeld een lichte roast en een wat zwaardere, waar je die laatste meestal zal gebruiken voor espresso en sterke bakken koffie. 

koffie zetten

De juiste machine kiezen

Als ondernemer kun je twee dingen doen als het aankomt op machines in je keuken: je kunt ze huren, of je kunt ze kopen. Het is altijd slimmer om te kopen want op lange termijn bespaar je daar geld mee. Heb je echter niet zoveel te besteden op het moment ,dan kun je huren. Zorg in ieder geval dat je altijd een contract hebt lopen met de leverancier voor reparatie van jouw machine wanneer het nodig is.