27 november 2021

Wat zijn de voordelen van een heteluchtoven?

2 min read
horeca

Dit artikel gaat over heteluchtovens. Wat zijn dat, wat zijn hun voordelen en waar dien je rekening mee te houden bij het gebruik.

Wat is een heteluchtoven

In deze oven wordt lucht verhit met een elektrische warmte-elementen en vervolgens de oven ingeblazen met een of meer ventilator(en). De warme lucht verspreidt zich daardoor goed en snel. De warmte-elementen kunnen zich onder- en/of bovenin de oven bevinden.

Wat zijn de voordelen

Enige voordelen van dit type oven zijn:

  • het bakken in deze oven gaat sneller dan in andere ovens en het is vaak niet nodig om voor te verwarmen.
  • de warme lucht wordt goed verspreid en de plaatsing van de gerechten in de oven is minder belangrijk. Dat betekent ook, dat je diverse gerechten op diverse hoogtes in de oven kan plaatsen. Echter als een gerecht dat zich heel dicht bij een ventilator bevindt, dan kan dat sneller gereed zijn dan andere berechten in de oven. Je moet er altijd voor zorgen dat de warme lucht goed kan circuleren.
  • ook weer vanwege de goede verspreiding van de warme lucht, kan de temperatuur van deze oven lager worden gezet dan van andere typen.
  • het energieverbruik is laag.

Vanwege bovenstaande eigenschappen is dit type oven heel goed als horeca oven te gebruiken. Daarvoor is een professionele heteluchtoven te krijgen. Als nadeel kan worden genoemd dat de gerechten wat droog uit de oven kunnen komen.

horeca oven

Hoe gebruik je deze oven

Dit type oven is te gebruiken niet alleen voor het bakken, maar ook voor het braden, koken en opwarmen. Ook daarom is deze oven prima te gebruiken als horeca oven. Een professionele heteluchtoven heeft allerlei instellingen en je kunt er vele kanten mee op. Buiten het feit dat je er rekening mee moet houden dat je de temperatuur bij dit type oven wat lager zet dan bij andere typen en gerechten ook sneller gereed zijn, zorg ervoor dat bakvormen lage zijkanten hebben voor de luchtcirculatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *