muis
Geen categorie

Wat te doen bij muizen in uw restaurant?

Het is de vijand van iedere restaurant houder, de muis. Als je niet goed oplet heb je zodra uw zaak dicht gaat muizen over de vloer lopen opzoek naar resten van je driesterrenmenu. Het is dan ook logisch dat je ervan af wilt, aangezien dit niet heel hygiënisch is. Met een aantal treffende maatregelen kunt u muizen bestrijden. In dit artikel vind u tekst en uitleg hierover.

Hoe herken je of je last van muizen hebt?

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat wanneer je een muis ziet dat je weet dat het raak is. Maar let ook op muizenkeutels of pootafdrukken in bijvoorbeeld bloem. Wanneer verpakkingen opeens gaten vertonen, zijn ze waarschijnlijk aangevreten. Heb je echt last van een plaag dan kunt je de muizen zelfs ruiken.

Welke muis komt het vaakst voor?

De muis die je het meeste tegen komt in de horeca is de huismuis. Deze muis is helaas niet alleen, maar heeft een hele hoop vriendjes. Dit dier is namelijk na de mens, het meest verspreide zoogdier ter wereld. Het is een echte overlever: hij kan heel lang zonder een drupje water zolang zijn voedsel voor ongeveer vijftien procent uit water bestaat

Beste manier om te bestrijden

De eerste stap om een muizenplaag te voorkomen is om voorzorg maatregelen te nemen. Het is natuurlijk het beste om van te voren al maatregelen te treffen ook al heb je er nog geen last van. Beter voorkomen dan genezen. Denk aan kieren onder deuren afsluiten, open voegen in buitenmuren dichten en doorvoergaten van leidingen en kabels afdichten met knaagbestendig materiaal zoals cement. Als het dan toch blijkt dat je last hebt van muizen kan je het beste een professional inschakelen zoals bestrijdingsdienst.nl

Bijhouden is de key to succes

Zorg dat het alles goed bijhoud. Als er weer gaten ontstaan, laat deze dan meteen afdichten. Verder moeten de omstandigheden voor muizen zo ongunstig mogelijk gemaakt worden. Dit kan je doen door goed schoon te maken en voedsel goed af te sluiten zodat de muizen geen voedingsbron meer hebben. Zet ook de afvalzak elke dag buiten, muizen hebben het snel door als iets langer blijft staan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *