Geen categorie

Vegetarische BBQ gerechten

Wanneer mensen het woord barbecue horen associëren ze dit vrijwel meteen met vlees, terwijl het ook heel goed mogelijk is om vegetarisch te barbecueën. Voor vegetarisch barbecueën hoef je ook niet meteen te denken een vegetarische hamburgers of worsten. Ondanks dat ik de juiste getallen niet ken, heb ik zo’n donkerbruin vermoeden dat in de afgelopen jaren het aantal vegetariërs aan het toenemen zijn. Het is dus goed mogelijk dat jij tijdens verjaardagsfeestjes of dergelijke vegetarische mensen over de vloer krijgt en die moet je natuurlijk ook kunnen voorzien van lekkere hapjes. In deze blog ga ik het kort hebben over enkele vegetarische BBQ gerechten, zodat ook jij de vegetarische mensen te eten kunt geven.

Voordat ik inhoudelijk in ga op de vegetarische gerechten heeft BarbecueXXL de meest geschikte barbecues beschikbaar voor welk soort gerecht dan ook. Hier kan te allen tijde ook bijvoorbeeld al normale groenten op grillen, waar je dus een hoop mee kunt klaarmaken. Eenvoudige groenten zoals paprika’s, maïskolven, aspergetips en portobello’s .

Wat een redelijk vullend gerecht is, maar toch wel meer een voorgerecht blijkt te zijn is de kaasfondue van de BBQ. Gesmolten kaas valt bij vrijwel iedereen in de smaak. De kaasfondue van camembert is snel klaargemaakt en vergt weinig voorbereiding.

Iets wat goed in de smaak valt bij mensen zijn pompoenen. Groente roosteren op de barbecue is gemakkelijk en dat geldt ook voor pompoen. Geroosterde pompoenen samen met rozemarijn en knoflook is echt heerlijk! Uiteraard kan je dit vervolgens op extra smaak brengen met wat zout en peper.

Wat ik eigenlijk ook altijd wel bij een barbecue vind passen zijn stokbroden of losse broodjes. Echter, je moet hier nooit te veel van eten anders heb je minder honger voor de echt lekkere gerechten. Dit gerecht is ook wel echt meer een voorgerecht. Namelijk, warm gerookte brie met een topping walnoten en basterdsuiker. Wanneer je dit even op de barbecue laten verhitten tot het een klein beetje gesmolten is, zal het echt onwijs lekker smaken.

Ik gaf aan dat ik kort zou ingaan op een enkele vegetarische gerechten en dat heb ik ook gedaan. Wil je meer informatie over barbecues, gerechten of barbecue accessoires? Dan raad ik aan op de website van BarbecueXXL te bezoeken.