28 november 2021

Slanke gerechten om af te vallen

2 min read
slanke gerechten

Slanke gerechten om af te vallen

Soms weeg je net wat te veel en wil je graag een paar kilootjes kwijt. Of je wilt graag een balans dag in je week. In dit artikel worden enkele recepten gegeven voor slanke gerechten.

Slanke Caesar salade

Wat heb je nodig? 1 blokje kippenbouillon, 200 gram kipfilet, 2 boterhammen, 2 eieren, 2 ansjovisfilets, 40 ml Griekse yoghurt, 1 citroen, 2 baby Romaine sla kropjes en 25 gram Parmezaanse kaas.

Hoe maak je het? Kook de kip in de bouillon in 10 minuten gaar. Snijd het brood in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan als croutons. Kook de eieren. Maar vervolgens een dressing van de geprakte eieren, ansjovisfilets yoghurt en de citroen. Leg de blaadjes van een krop sla op een bord leg hier bovenop de kipfilet in stukken gesneden. Leg hier bovenop de dressing en croutons. Bestrooi het geheel vervolgens met de Parmezaanse kaas.

slanke gerechten

Salade met gerookte kip en zongedroogde tomaten

Wat heb je nodig? halve komkommer, 80 gram gerookte kip, 1 el olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 theelepel mosterd, 25 gram spinazie, 4 zongedroogde tomaten, 20 gram pompoenpitten.

Hoe maak je het? Snijd de komkommer en de kipfilet in stukjes. Maak een dressing van olie azijn en mosterd. Leg de spinazie op een bord met daarbovenop de kipfilet komkommer en zongedroogde tomaten. Doe de dressing en de pompoenpitten hier bovenop.

Poké bowl met gerookte zalm en mango

Wat heb je nodig? 75 gram mango, 75 gram sojabonen, 100 gram wortel, kwart komkommer, 4 radijsjes, handje gemengde sla, 50 gram gerookte zalm, 2 eetlepels sojasaus.

Hoe maak je het? Snijd de mango in blokjes. Maar met een dunschiller lange slierten van de wortel. Snijd de komkommer en de radijsjes klein. Leg de sla op een bord en leg hier de gerookte zalm, mango, boontjes, wortel komkommer en de radijs op. Doe nog wat sojasaus over de poké bowl.

Je ziet het hoeft niet moeilijk te zijn om lekkere slanke gerechten te maken. Probeer deze lekker thuis uit. en smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *