ribeye
Geen categorie

Ribeye: hoe maak je het klaar?

Ribeye, de naam zegt het eigenlijk al, komt uit de rib van het rund. Door zijn hoge marmeringsgraad is het stuk vlees hoog van smaak en mals van structuur. Misschien heb je het wel eens in een culinair restaurant gegeten, of heb je het voorgeschoteld gekregen bij vrienden of familie. Maar hoe maak je het nou het beste klaar en waar moet je op letten? Je leest het in dit artikel!

Ribeye bereiden

Je kan Ribeye op verschillende manieren bereiden. Dit hangt natuurlijk volledig af van jouw persoonlijke voorkeur. Je kan het bijvoorbeeld ouderwets in de pan bakken, lekker in het zonnetje op de BBQ of misschien zelfs Sous vide (vacuümgaren). Allemaal even lekker, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Zoals de meeste stukken vlees moet je het altijd een ruime tijd voordat je gaat koken uit de koelkast halen. Zo is het vlees mooi op kamertemperatuur als je het gaat bereiden. Ook raden we aan om het stuk vlees even droog te deppen voordat je het in de pan legt of op de barbecue gooit.

Ben je van plan de Ribeye te bakken in de pan? Gebruik dan een ruime plak boter en eventueel wat kruiden voor de smaak, zoals rozemarijn. Om het vlees rare of medium rare wilt bakken (raden wij aan) moet je de eerste minuut de Ribeye op hoog vuur bruin maken. Hierna zet je het vuur lager en gaar je hem – afhankelijk van hoe je je vlees wilt hebben- nog 3 a 5 minuten verder. Nog één tip: gebruik nooit een vork om het vlees te verplaatsen! Hierdoor verlaten de lekkere sappen het vlees, wat juist voor de smaak zorgt.

Waar koop je het?

Wil je een Ribeye kopen van de hoogste kwaliteit en beste smaak? Neem dan eens een kijkje bij het assortiment van Bollensteak op https://bollensteak.nl/. Succes met het bereiden en eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *