Alcohol
Drinken

Probeer eens een nieuw soort speciaalbier!

Het gewone bier van bekende merken vind je wellicht nog steeds heel lekker, maar een speciaalbiertje op zijn tijd is ook heerlijk! Welke soorten speciaalbier van Mr. Hop moet je nu echt eens een keer proberen? In dit artikel vertellen we je meer over vier soorten speciaalbier die erg populair zijn.

Witbier

Mr. Hop

Naast tarwemout wordt er bij de bereiding van witbier ook gerstemout gebruikt. Dit maakt de smaak van dit bier ook zo speciaal. Ook worden er verschillende kruiden en citrusvruchten toegevoegd. Denk hierbij aan koriander en sinaasappel of citroen. Bij elke brouwerij kunnen de kruiden die worden gebruikt bij de bereiding verschillend zijn. Door de toevoeging van kruiden en citrusvruchten krijgt het witbier een frisse en fruitige smaak.

Blond bier

Dit biersoort wordt voornamelijk gebrouwen in België. De kleur van het bier wordt eigenlijk al beschreven in de naam: blond (goudgeel). De schuimkraag van dit speciaalbier heeft een frisse, witte kleur. De smaak is vrij soepel en het bier bevat vaak net iets meer alcohol dan gewoon bier.

Quadrupel

Bier

Als je van sterk bier houdt, moet je zeker een Quadrupel bier proberen. Dit is een variant op het Belgische Dubbel en Tripel bier. Zoals je waarschijnlijk al aan de naam ziet is dit een zwaardere variant. Het alcoholpercentage is dus hoger. Dit komt doordat het bier meer granen bevat. Verder zijn er vaak ook andere ingrediënten toegevoegd, waardoor Quadrupel bier en meer uitgesproken smaak krijgt. De smaak is over het algemeen vrij bitter.

Kriekbier

Kriekbier is een speciaalbier dat afstamt van het speciaalbier lambiek. Dit bier wordt in houten vaten gegist. Tijdens het bereiden worden er zure frambozen of zure kersen aan het bier toegevoegd. Hierdoor krijgt kriekbier een friszure smaak en ruikt het bier naar fruit. Zeker op een warmere dag is dit een heerlijk verfrissende drank.