Loading...
Over ons 2018-04-24T09:06:44+00:00

GENIET

VAN HET PURE ITALIË AAN DE LAGO DI LOOSDRECHT

Wij zijn gesitueerd op een van de mooiste plekken aan de Loosdrechtse plassen. Zomers is het een komen en gaan van bootjes met gasten die graag even komen aanmeren voor een heerlijke lunch of diner. In het najaar is het gezellig binnen genieten in mediterraanse sfeer.

Onze keuken beslaat alle regio’s van Italië. Verrassende gerechten uit Sicilië tot rijke gerechten uit de streek van Emila Romagna. De goed gevulde wijnkaart laten de gast ook een reis door dit prachtige land maken. Van speelse wijnen uit het zuiden tot meer stevige uit het noorden.

Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zondag voor lunch & diner.

Onze keuken is open:

Lunch 12.00 uur tot 16.00 uur
Diner 18.00 uur tot 22.00 uur

ONZE VIS

DE VIS DIE WIJ SERVEREN IS AFKOMSTIG UIT OPEN WATEREN

Onze visleveranciers kopen dagelijks rechtstreeks in van visboten en van nationale en internationale afslagen. Hierdoor bereiden wij altijd topkwaliteit vis!

ONZE PASTA

AL ONZE PASTASOORTEN WORDEN HUISGEMAAKT OP TRADITIONELE WIJZE

Veel bronnen claimen dat pasta in Italië geintroduceerd werd door Marco Polo, die het meenam met zijn reizen uit Azië in 1292. Echter, de geschiedenis van macaroni gaat in Italië terug tot de Romeinen, die het beschouwden als “een geschenk van de Goden “. Er bestaat een legende dat pasta was uitgevonden door de Griekse god van het vuur, Hephaistos (Vulcanus bij de Romeinen), maar deze legende wordt nergens in de klassieke literatuur aangetroffen.

Maar het staat vast dat de Grieken en Romeinen pasta kenden. De Grieken kenden een soort brede platte pasta, ‘laganon’, die lijkt op het hedendaagse lasagna. Het grote verschil met lasagna is echter dat de Grieken de pasta niet kookten, maar de pasta roosterden of bakten in een oven, vergelijkbaar met de tegenwoordige pizza.

Apicius, een Romeinse schrijver uit de 1e eeuw, beschrijft een soort pasta met vulling, deze werden ‘lagana’ genoemd. Hoewel er geen recept bekend is, zijn er beschrijvingen bekend voor meer-lagige varianten en vullingen met vlees en vis. Dezepasta is dan ook vergelijkbaar met hedendaagse ravioli of tortellini.

ONZE WIJNEN

MOOIE WIJN & SPIJS COMBINATIES.

Neem een kijkje in onze uitgebreide wijnkaart met onder andere wijnen uit alle streken van Italië, maar wij slaan Frankrijk ook niet over.

Wij hebben een ruime collectie aan digestieven zoals; Amaro’s, Limoncello’s en bijzondere Grappa’s.

RESERVEER UW TAFEL
MENU SPECIAL    LOOSDRECHT, HOLLAND

AL ONZE PASTASOORTEN WORDEN HUISGEMAAKT OP TRADITIONELE WIJZE, VRAAG NAAR ONZE HUISSPECIALITEITEN

MENU SPECIAL    LOOSDRECHT, HOLLAND

DE VIS DIE WIJ SERVEREN IS AFKOMSTIG UIT OPEN WATEREN, DUS NIET GEKWEEKT

LOOSDRECHT

MOOI WINTER TERRAS AAN HET WATER

LAATSTE NIEUWS

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONS LAATSTE NIEUWS

HUISSPECIALITEIT

TRUFFEL RISOTTO

I VINI DI TRIVIO

CHECK ONZE WIJNKAART