Tip

Naar een restaurant of thuis uit eten?

Langzaam maar zeker worden de corona maatregelen versoepeld en mogen we steeds meer. Ook restaurants mogen hun deuren weer openen mits ze zich aan de strenge corona regels houden van o.a. niet meer dan 30 mensen binnen en de 1,5 meter afstand. Met de huidige situatie op ons netvlies, wat ons betreft een goed moment om te kijken naar de verschillen tussen naar een restaurant gaan of thuis uit eten gaan.

Thuis uit eten, hoe werkt dat?

Thuis uit eten is inmiddels meer dan een metafoor en kan op vele manieren worden ingevuld. Wat een restaurant is weten we allemaal is, hoewel er veel varianten zijn gaat hij bij een restaurant om gemak, ontspanning, niet zelf hoeven koken en of afwassen. Bediend worden, een gezellige tijd hebben en natuurlijk lekker eten!

Ook bij het thuis uit eten worden deze elementen min of meer gehandhaafd, dat is ook waarop het thuis uit eten concept op gebaseerd is kom je tegen in de vele vormen zoals eten afhalen of laten bezorgen. Zeker in de huidige crisis is eten bestellen populairder dan ook. Afhaalrestaurants doen goede zaken nu de normale restaurants dicht of beperkt open zijn. 

Ook platformen zoals thuisbezorgd en foodora doen het goed door deze omstandigheden. Maar er is nog een aftakking binnen het eten thuis laten bezorgen en thuis uit eten gaan doe het erg goed doet, namelijk de maaltijdboxen. 

Thuis uit eten met een maaltijdbox?

Je kent ze vast wel, misschien niet onder de naam maaltijdbox, maar wel onder HelloFresh of wellicht zegt Marley Spoon je meer. Er zijn velen met allemaal hun eigen unieke kenmerken en verschillen waar we het in dit blog niet over gaan hebben. Waar we het wel over gaan hebben is het gemeenschappelijke doel van maaltijdboxen en waarom dit een leuke manier is om thuis uit eten te gaan.

Je kunt natuurlijk een catering service inschakelen. Eten bestellen via thuisbezorgd bij de Chinees of je favoriete Thai. Maar dit heeft ook zo z’n grenzen, eten laten bezorgen is duur en vaak erg ongezond. Een maaltijdbox is niet per definitie duur en juist heel gezond.

Nu kun je denken ‘ja maar dan moet ik zelf koken’. Klopt! Echter zijn de recepten van maaltijdboxen zo ingedeeld dat dit kinderspel is. Een kind kan de gerechten in deze maaltijdpakketten zelfs bereiden. De porties worden zo verdeeld dat je alleen de instructies hoeft op te volgen en binnen 20 tot 30 minuten de lekkerste maaltijden kunt serveren. Tijdens het koken gebruik je onze tips om je keuken schoon te houden en heb je ook geen berg afwas na het eten.

Ons favoriete maaltijd menu: Marley Spoon.

Dit hou je niet alleen financieel langer uit dan elke week afhaal eten bestellen. Maar het brengt ook een hoop plezier en een gezonder eetpatroon met zich mee. Onze favoriete maaltijdbox is die van Marley Spoon, kijk hier voor meer informatie over deze box: https://maaltijdbox.nu/bedrijf/marley-spoon-belgie/

Waarom is dit onze lievelings maaltijdpakket? En bijvoorbeeld niet die van HelloFresh? Dat komt vooral door de variatie aan gerechten. Bij Marley Spoon krijg je namelijk echt het idee dat je thuis uit eten bent. De gerechten zijn alles behalve saai en of doorgaans, wat bij HelloFresh wel het geval is. Soms eet je de lekkerste streetfood recepten zoals Hamburgers, Burrito’s, Yakitori, Taco’s en ga zo maar door. En soms zitten er heerlijke comfortfood eenpansgerechten bij. Allemaal heel makkelijk te maken maar zodra het op tafel staat wekt het de indruk alsof je in een restaurant zit te eten.

Creëer een restaurant sfeer thuis.

Natuurlijk kun je nog een stap verder gaan om een thuis uit eten sfeer te creëren. Je kunt de tafel dekken zoals in een restaurant, een gepast muziekje aanzetten voor tijdens het eten. Op Spotify, Deezer of YouTube music kun je zelfs culinaire en of diner playlists vinden. Zorg voor sfeerverlichting en kaarsjes op tafel en je creëert een echt thuis restaurant waar je vrienden en familie kunt ontvangen voor een sfeervolle gezellige avond net als in een restaurant alleen met een veel leuker prijskaartje.