28 november 2021

Let hierop als u een bar voor thuis wilt kopen

2 min read

U wilt een bar kopen voor thuis. Dit kan heel wat voeten in aarde hebben. Dit kan komen omdat er een legio aan verschillende bars bestaan in allerlei soorten en maten. Denk ook aan kleurstellingen, een voor en achter bar en stijlen. In dit artikel helpen wij u graag op weg om een bar te kopen voor thuis.

De grootte van een thuisbar

Het allereerste wat u dient te doen bij een bar kopen voor thuis, is de plek waar de bar komt te staan te meten. U wilt natuurlijk niet dat u bij de levering van uw bar er pas achter komen dat de bar helemaal niet past op de plek die u voor ogen heeft. Meet dus daarom de breedte en diepte op van de ruimte waar de thuisbar komt te staan. Houd er rekening mee dat u achter de bar ruimte houdt. Hier moet u natuurlijk nog kunnen staan en u moet eenvoudig bij de ruimte kunnen die de voorbar biedt. Hierin kan bijvoorbeeld opslagruimte in de vorm van een vakkenkast of lade zijn verwerkt. Deze afmetingen zijn belangrijk als u een queenbar, engelse bar of empire bar wilt hebben.

Een luifelbar voor thuis

Kiest u liever voor een luifelbar, dan dient u ook de hoogte van de bar mee te nemen in uw metingen. Een luifelbar heeft, zoals de naam al doet verraden, een luifel die de voorbar met de achterbar verbindt. Deze hebben een specifieke hoogte. Houd er wel rekening mee dat de hoogte van de uiteindelijke bar niet gelijk is aan de maximale hoogte van de ruimte waar de luifelbar in komt te staan. Het dak, de luifel, wordt namelijk vanaf boven op de voor en achterbar gemonteerd. Er dient dus, afhankelijk van de grootte van de luifel, nog speling te zitten in uw verticale metingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *