28 november 2021

Interview met Tim van The Kitchenary Lab

3 min read
The Kitchenary Lab

Tim noemt zichzelf een echte foodie. Hij is dagelijks bezig met lekker eten en onderdeel van het team achter de website The Kitchenary Lab. Dit is een vrij nieuwe website, maar wel een ambitieuze website met grote plannen. Vandaag hebben we een interview met Tim om kennis te maken met The Kitchenary Lab en waar ze voor staan. 

Waar staat The Kitchenary Lab voor?

Wij willen onze bezoekers inspireren om thuis te koken door te laten zien dat je met weinig moeite hele lekkere en gezonde gerechten kunt klaarmaken. Door de juiste keukenapparatuur in huis te halen en goed te plannen is gezonder koken veel makkelijker dan je denkt. Veel mensen zijn gewend om kant en klare maaltijden, sauzen of wat dan ook in huis te halen waardoor de smaakpapillen zijn aangetast volgens Tim. Als je eenmaal weer maaltijden van verse ingrediënten proeft wil je eigenlijks niks anders meer. 

Wat is het voordeel van thuis koken?

Maak je de maaltijden thuis klaar dan weet je precies wat erin gaat en kook je automatisch dus een stuk gezonder. Ook krijg je meer waardering voor goed eten en haal je voldoening uit het feit dat je steeds beter leert koken. Door thuis te koken bespaar je vaak ook een hoop geld. Koop je bijvoorbeeld een maaltijd van 5 tot 8 euro wat voldoende geld is om thuis voor het hele gezin te koken. Daarbij wil je ook dat je kinderen gezond eten, wat bijna alleen mogelijk is wanneer je thuis kookt.

The Kitchenary Lab

Wat mogen bezoekers van jullie site verwachten?

Bij The Kitchenary Lab houden we ons met een aantal dingen bezig. In ons team ben ik de chef en sta ik dagelijks in de keuken. We delen onze favoriete recepten op onze site en op YouTube. Hierbij richten we ons voornamelijk om gerechten die je snel klaarmaakt en die gezond zijn. Zo willen we onze bezoekers laten zien dat koken helemaal niet tijdrovend en ingewikkeld hoeft te zijn. Daarbij geven we via onze blog artikelen tips hoe je snel en lekker kunt koken. In onze testresultaten publiceren we testen voor diverse keukenapparatuur: van een rijstkoker tot een broodrooster

Zo hebben we een keuken waar we dus koken om recepten te delen, maar dit is ook de keuken waar we diverse keukenapparatuur testen. Door keukenapparatuur voor een langere tijd te gebruiken kunnen we onze bezoekers wegwijs maken wat een goede of een slechte aankoop is. In het schrijven van onze reviews zijn we volledig objectief en werken we niet rechtstreeks met fabrikanten samen.

Hoe zijn jullie jullie tot deze site gekomen?

Het idee komt bij mij vandaan en vervolgens ben ik op zoek gegaan naar mensen die in het idee geloven. Nu hebben we een redacteur in dienst; iemand die alles plant, de content schrijft en voor de video’s huren we een freelancer in. Verder hebben we iemand die zich bezig houdt met de marketing om ons merk verder op de kaart te zetten. Denk hierbij aan sociale media en het publiceren van gastartikelen zoals deze.

Verwachten jullie internationaal te gaan?

Uiteraard willen we groot uitpakken. Alhoewel we ons eerst op Nederland richten willen we in de toekomst graag uitbreiden naar andere landen. Hoe we dit precies gaan aanpakken weten we nog niet, maar het is wel een mooie ambitie dacht ik zo. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *