20 januari 2022

Geniet van rauwe echte honing

2 min read
Rauwe honing

In de winkel zie je verschillende soorten honing, in de meeste gevallen kun je kiezen tussen een enorm aanbod. Nadeel is alleen dat je daarbij niet te maken hebt met echte honing, de honing is vermengd met elkaar. De goede honing is vermengd met honing van mindere kwaliteit, waardoor je een eindproduct krijgt wat niet puur meer is. Rauwe honing wat direct van imker komt, is beter van kwaliteit en dat merk je aan de smaak. Naast dat het heel erg lekker is, mogen we ook zeggen dat het veel gezonder is dan verschillende soorten gemengde honing. 

Rauwe honing

Kristalliseren van honing

Je ontdekt direct wanneer je te maken hebt met rauwe honing, koudgeslingerde honing kristalliseert en de toestand veranderd van vloeibaar naar vast. Honing wat een hoge kwaliteit heeft vertoond dit proces, het kan tot enkele maanden duren voordat de honing kristalliseert. Wel is er verschil tussen de soorten honing met de snelheid, acaciahoning duurt er langer over om te kristalliseren dan lindehoning. Bevat de honing meer glucose dan zal de honing sneller kristalliseren dan honing met veel fructose. Purehoney.nl verhit de honing niet waardoor deze puur en hoog van kwaliteit blijft.

Honing wat in de winkels staat

Bij de meeste supermarkten staan potjes honing, welke er perfect uitzien. Een mooie gladde structuur en de kleur is egaal, niet echt de kenmerken van rauwe honing. Door de honing te filteren wordt deze substantie verkregen, nadeel hiervan is wel dat de belangrijkste stoffen van de honing eruit worden gefilterd. Bij rauwe honing blijven deze stoffen in de honing bewaard, hierdoor heb je geen mooie gladde substantie maar wel een honing van perfecte kwaliteit en die puur is. De honing komt direct van imker en is puur, dat zie je niet alleen maar dat proef je ook. Op de website van purehoney.nl vind kun je de heerlijke honing kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *