20 januari 2022

Geef je gasten lucht met de beste ventilatie op het toilet

2 min read

Als horeca-ondernemer doe je er alles aan om het je gasten naar de zin te maken. Je zorgt voor de beste hotel- of restaurantervaring, waar je alles voor uit de kast haalt: van een vriendelijk welkom in een verzorgde entree en het beste menu van de chef tot de meest comfortabele bedden en extra’s. Toch is er één ervaring waar veel horecazaken nog in kunnen verbeteren en dat is die op het toilet. En dan doelen we voornamelijk op de geurervaring. Met goede luchtbehandeling zorg je ervoor, dat de geur van elk toiletbezoek zo snel plaatsmaakt voor frisse, zuurstofrijke lucht. Spirototaal kan je als expert alles vertellen over luchtbehandeling in het toilet.

Luchtkanaal met ventilator

“Die lucht!”… een zinnetje van twee woorden, die je jouw gasten niet graag hoort uitroepen. De toiletbril kan wel van goud zijn, maar het is toch echt de geur die blijft hangen. Tenzij je zorgt voor pijlsnelle afvoer van nare lucht ten gunste van frisse buitenlucht. Er zijn meerdere manieren om dat te doen. Manier 1 is om een inbouwventilator rechtstreeks op het luchtkanaal aan te sluiten. Deze optie wordt vaak gekozen wanneer er een directe verbinding tussen het toilet en de buitenlucht is. Deze modellen kunnen relatief veel lucht verplaatsen maar niet veel afstand overbruggen. Voor afvoerkanalen met een lengte van 2,5 meter raden we aan om een luchtkanaal met buisventilator aan te leggen.

Extra tips voor toiletventilatoren

Je weet nu wat je nodig hebt om te zorgen voor ventilatie op het toilet. Hierbij nog een paar extra tips, zodat je jouw gasten de meest frisse sanitaire ervaring kunt bieden:

  • Zorg voor voldoende luchttoevoer van buiten met ventilatieroosters, open ramen of een extra luchtkanaal voor de toevoer.
  • Sluit de toiletventilator aan op het luchtkanaal, zodat deze aan gaat wanneer men het licht aandoet.
  • Zet er ook een timer op, zodat de ventilator nog een tijdje blijft draaien nadat het licht uit is gedaan.
  • Kies niet per sé voor de meest stille ventilator; veel mensen vinden het prettig wanneer er wat geluid is dat hun geluid bij het toiletteren overstemt.

Wilt u persoonlijk advies over welke toiletventilator geschikt is voor uw situatie? Neem dan gerust contact op met Spirototaal via info@spirototaal.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *