losse fruitmand
Tip

Fruitmand is goed voor de moraal

Veel mensen vinden het veel leuker om een fruitmand te krijgen dan een bos bloemen. Tegen een bos bloemen kun je alleen maar aankijken. Maar een kistje met fruit ziet er leuk en vrolijk uit, maar die kun je ook langzamerhand opeten. Van een fruitmand heb je dus meer plezier. Als je een kist met fruit schenkt aan iemand die ziek is, heeft dat soms een opbeurend effect. Want door fruit te geven zeg je eigenlijk ‘eet dit maar lekker op, dan ben je snel weer beter’. Je laat dus zien dat je begaan bent met zijn gezondheid.

Fruitkist de luxe geboorte

Fruitmand opnieuw ontdekt

Vroeger werd er veel vaker een schaal met fruit cadeau gegeven dan in de afgelopen decennia. Dat kwam doordat deze fruitschalen een wat oubollig karakter kregen. Terwijl de winkels langzamerhand werden overspoeld met allerlei kleurige exotische fruitsoorten bleef de inhoud van de fruitmand beperkt tot een paar appels en peren, wat sinaasappels en een banaan. Tegenwoordig ziet een fruitmand er echt eigentijds uit. Naast het standaardfruit zitten er ook exotische vruchten in. En als je dat wilt kun je ook thee of een flesje met een smoothie of vruchtensap laten toevoegen.

Fruitmand

Symbool voor het milieu

Doordat er steeds vaker biologisch fruit in een schaal met fruit wordt gedaan is een fruitmand in toenemende mate een symbool van duurzaamheid en het milieu. Dat blijkt behalve uit de inhoud ook uit het materiaal dat wordt gebruikt. De fruitkisten van Fruitzaam zijn allemaal gemaakt van snel afbreekbare en milieuvriendelijke materialen. Er blijft dus bijna niets achter in de natuur. Ook bij het transport van de fruitmand speelt duurzaamheid een rol. Zo wordt er altijd gezocht naar de route en de transportmiddelen die het minst impact hebben op het milieu.