Catering

De voordelen van catering

Catering is een Engelse term waarmee het verzorgen van eten en drinken voor bedrijven, evenementen of feesten wordt aangeduid. Het voedsel wordt dan door een gespecialiseerd bedrijf bereidt en op locatie gebracht. Het eten kan uit van alles bestaan, vaak wordt er gekozen voor catering met verse ingrediënten.

Twijfel je zelf om de catering uit te besteden? Voor een huwelijk, jubileum of andere feestelijke gelegenheid? Of ben je manager van een bedrijf en wil je je werknemers een keer goed verwennen op een vrijdagmiddagborrel? Twijfel dan niet langer, want het uitbesteden van je catering kent verschillende voordelen. 

  1. Professionaliteit

Een cateraar weet precies wat hij of zij op tafel moet zetten. Deze mensen zijn gewend om te koken voor grote groepen en hebben veel ervaring. Hierdoor zal de verzorging van het eten er professioneel uitzien. 

2. Kwaliteit

Vaak werkt een cateringbedrijf met professionele koks. Ondanks dat je misschien zelf heerlijk kan koken, is de kans klein dat je iets vergelijkbaars op tafel kan zetten voor een grote groep. Het is daarom fijn om dit over te laten aan de professionals. De cateraars zorgen voor een kwalitatief goede maaltijd en kunnen rekening houden met iedereen zijn of haar dieet wensen.  

3. Vrije tijd

Doordat je de catering uit handen geeft, zul je zelf meer tijd over hebben voor andere zaken. Je kunt nu meer tijd besteden aan bijvoorbeeld de programmering van de avond, het schrijven van een speech of de aankleding van de ruimte. 

4. Sociale motieven

Wanneer je de catering uit handen geeft en alles laat regelen door een extern bedrijf, zul je op de avond zelf ook meer tijd hebben voor je gasten. Je kunt je rustig onder de gasten begeven zonder je zorgen te maken of iedereen genoeg te eten heeft en of het smaakt. 

Wist je dat er ook lunch catering bestaat? Super handig voor tijdens een meeting met belangrijke klanten of speciale gasten.