20 januari 2022

De geschiedenis van de Michelinster en hoe deze worden vergeven.

2 min read

Michelin-sterren werden in 1936 geïmplementeerd door het autobedrijf Michelin, als een manier om restaurants te beoordelen op de kwaliteit, creativiteit en zorg in de gerechten en service die door hun etablissementen worden geboden.

De broers André en Edouard Michelin zagen de toename van het aantal mensen dat per auto reist, en als gevolg daarvan het toegenomen aantal reizigers dat tijdens hun reizen eet- en slaapplaatsen nodig heeft. Dit leidde in 1900 tot de Michelingids, met hotels, restaurants en wegen, met een eerste oplage van 35.000 exemplaren.

In het begin werd de publicatie alleen cadeau gedaan bij de aankoop van banden. Jaren later, in 1910, werd de eerste uitgave van de Michelingids van Hotels van Spanje en Portugal gepubliceerd, en deze werd in 1920 verspreid en gecommercialiseerd met culinaire kritiek, aanvankelijk gebaseerd op aanbevelingen van klanten en vervolgens op anonieme bezoeken … nu is het een essentiële verwijzing naar etablissementen met Michelinster.

Wat zijn de beoordelingsnormen?

Voordat de eerste ster wordt behaald, krijgt de kandidaat-locatie vier bezoeken van nationale inspecteurs. De tweede ster wordt toegekend na tien bezoeken van zowel nationale als Franse inspecteurs. De derde wordt alleen verkregen na nauwgezet onderzoek door internationale inspecteurs.

Er zijn maar weinig etablissementen en chef-koks die deze felbegeerde erkenning hebben weten te verwerven, en degenen die dat wel hebben gedaan, doen er alles aan om hun sterren te behouden, aangezien inspecteurs anoniem blijven. Inspecteurs zijn experts in het beoordelen of de kwaliteit, beheersing van techniek, persoonlijkheid en consistentie van voedsel deze onderscheiding van uitmuntendheid waard is.

Waarde van elke ster

Restaurants kunnen maximaal drie Michelinsterren ontvangen:
● Eén ster geeft aan dat de locatie erg goed is in zijn categorie en nationaal wordt geprezen.
● Twee sterren betekent eersteklas kwaliteit in dat soort gerechten, met internationale bekendheid en bezoeken van internationale diners.
● Het verkrijgen van een derde ster is synoniem met een uitzonderlijke keuken en een van de beste ter wereld zijn, voldoende om een ​​reis te rechtvaardigen met als enig doel dineren in het restaurant.

Michelinsterren zijn één van de belangrijkste internationale classificatiesystemen, waardoor chef-koks elkaar kunnen vergelijken en met elkaar kunnen concurreren. Ze bieden ook een referentie voor toeristen en bevelen plaatsen aan om te bezoeken als u zich in de buurt bevindt; deze restaurants zijn misschien wel het hoogtepunt van uw reis.Wilt u zelf in de corona tijd eten afhalen in Bussum bij een michelin restaurant? Dit kan bij restaurant Soigne! Klik voor meer informatie op één van de links.