Geen categorie

Cocktail Recepten voor de Feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur, dit zijn de dagen dat veel mensen een lekker drankje nuttigen. Met kerst en bijvoorbeeld oudjaarsavond kun je het speciaal maken door een heerlijke cocktail te maken. Voor het maken heb jij natuurlijk cocktail recepten en de bijbehorende tools nodig. Het is bijvoorbeeld ook leuk om gezamenlijk een cocktail te maken, maak er bijvoorbeeld een wedstrijdje van tijdens de feestdagen. Wie maakt de lekkerste cocktail? Of laat gasten raden wat erin zit. Op die manier kun jij er leuke en gezellige dagen van maken.

De mogelijkheden

Er zijn veel verschillende cocktail recepten te vinden. Je kunt enorm variëren, maar drink natuurlijk niet alles door elkaar. Dit om te voorkomen dat je misselijk wordt. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke cocktail maken met whisky en Martini als ingrediënt. Werk de cocktail bijvoorbeeld af met een verse kers om het plaatje geheel af te maken. Cocktails zijn niet alleen voor de smaak maar ook voor het oog. Ook kun je honing, kaneel, whisky en heet water gebruiken als ingrediënten. Het hoeft namelijk niet altijd ijskoud te zijn. Wil je een klassieker op tafel zetten? Ga dan voor de “sex on the beach”, iets wat jij vast wel eens gedronken hebt tijdens het uitgaan.

Wat je nodig hebt

Voor het maken van het drankje kun jij het beste een aantal tools gebruiken. Deze zijn gemakkelijk online te bestellen. Als je het echt goed wilt aanpakken maak jij gebruik van een shaker, de shaker gebruik jij om de ingrediënten te mixen. Daarnaast is een barmaatje ook een erg handige tool, en nee dan bedoel ik niet een maatje die je meeneemt of ontmoet aan de bar. Een barmaatje wordt ook wel een jigger genoemd, de tool bevat twee kanten met verschillende inhoudsmaten, zo heb jij altijd snel en direct de perfecte verhoudingen voor jouw cocktail. Ook is de strainer een onmisbaar item, deze kun je gebruiken om het ijs uit de shaker tegen te houden wanneer je gaat schenken. Deze tools en cocktail recepten zijn bijvoorbeeld te vinden op de website van Cocktail Shop.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *